Rewind Happy Ending

Boxaren Otto Wallin’s Happy Ending

Ett riktigt Happy Ending för mig var året 2019. Ett år som började tufft men som slutade bra.

Jag hade inte boxats match sedan april 2018 då jag vann den svenska titeln mot Adrian Granat hemma i Sundsvall. Med den vinsten hade jag förtjänat en match om Europatiteln mot Agit Kabayel och tanken var att vi skulle mötas i mars 2019 i Berlin. I januari 2019 blev min tränare misshandlad på väg till gymmet kl 05:00 här i New York och bröt käken. Då valde vi att ställa in den matchen för att ge Joey tid att återhämta sig fysiskt men ännu mer mentalt.

I maj fick jag en ny match mot Nick Kisner i Atlantic City i USA. Tyvärr så skallade vi ihop i första ronden och han fick ett cut ovanför sitt öga och han valde att inte fortsätta så matchen bröts. Min pappa Calle var på plats vid den matchen som för övrigt var min första match i USA någonsin.

Tyvärr visade det sig att det var sista gången min pappa skulle se mig boxas då han hastigt gick bort i en hjärtattack cirka tre veckor senare. Av en slump hade jag och pappa pratat igenom det scenariot och jag lovade att om något skulle hända honom så skulle jag fortsätta träna och boxas vidare. Det gjorde jag och dagen efter pappa gick bort var jag tillbaka på gymmet.

Jag fick en ny match i juli mot BJ Flores i Takoma i USA. På matchdagen ställdes den in på grund av att han hade blivit skjuten av en luftpistol i huvudet när han var barn och den kulan sitter fortfarande kvar. Därför gick han inte igenom läkarkontrollerna trots att han boxats hela sin karriär med den kulan i huvudet.

Väl hemma i Sundsvall igen efter tre mer eller mindre inställda matcher på rad så fick jag ett intressant samtal från min manager. Vi hade fått ett erbjudande om att möta världsmästaren i tungvikt Tyson Fury i september 2019 i Las Vegas. Det var ingen tvekan och det erbjudandet accepterade jag på studs. Vi möttes i september och det fanns nog ingen i världen förutom mig, mitt team, mina vänner och familj som trodde jag hade en chans.

Tyvärr förlorade jag matchen på poäng men jag gav Fury den tuffaste match han någonsin gått och presenterade mig stort på den internationella scenen. Min boxningsaktie sköt i höjden och även fast det slutade med förlust så har det förändrat mitt liv till mycket bättre.

Otto Wallin