Rewind Happy Ending

Jul-Happy Endings 2021

Hannes Mäki
Cecilia Evers
Alice Fahlgren

Julen har nyss passerat men finns fortfarande färsk i minnet. Vad är ett bra Happy Ending i juletid för dig? Realstars ställde frågan till fyra personer i varierande åldrar och svaren innehåller givetvis både likheter och olikheter. Ungefär som julen brukar uppfattas tänker vi.

För vissa är julen en längtan efter värme och gemenskap. För andra en känsla av måsten. Det kan både vara stressigt och förväntansfullt att julstäda, fixa och trixa med julklappsinköpen, handla all julmat, baka knäck, göra julskinka, lägga in sill, klump i magen för att träffa den där störiga släktingen på julafton, för mycket alkohol eller för lite alkohol. Julen är de där välbekanta och nostalgiväckande lukterna av färska granbarr, hyacinter, julmust, pepparkakor, julmat och glögg. Att träffas och få en sammanfattning vad som hänt under året. Julen kan vara bra eller dålig, ibland båda på samma gång. Coachen Cecilia Evers på företaget Tetiko säger så här:
– Jul för mig är en lugn och härlig julafton med snö, julmusik, julmat, jultomte, julklappar och mysigt häng med familjen. En heldag från tidig morgon till sen kväll med nära och kära i all sin enkelhet.
För arkeologen och stadsguiden Per Persson är julen främst en religiös högtid, men också en tid för kontemplation och umgänge med de närmaste.
– Jag vill framhäva att Jesus är en helig person även inom Islam och att kristna och muslimer tillsammans utgör halva jordens befolkning. Jag gläds mycket över att Magdalena Andersson valdes till första kvinnliga stadsminister. Hon verkar pålitlig och intelligent. Det blir ett bra slut på 2021! säger Per.
Hannes Mäki, som arbetar med IT-produkter, önskar god jul när nästa infinner sig, både till främlingar och bekanta i längdskidspåret utanför Östersund.
– Jag brukar skämmas när pappa har på sig den mekaniska tomteluvan som rör sig, blinkar och väsnas. Samtidigt tycker jag att det är den roligaste prylen som uppfunnits. Jag önskar mig frostbitna kinder som tinar medan glöggen värms och god julmat. Inga orimliga förväntningar och ingen julklappshets eller prestationsångest, säger Hannes.
För studenten Alice Fahlgren är det viktigaste att hennes syster hälsar på från USA.
– Det har snart gått två år sedan vi träffades. Det är det längsta vi någonsin har varit ifrån varandra och jag längtar något otroligt efter henne, säger Alice och tillägger att hon inte gillar förväntningarna inför nyår.
Hon berättar att hon skulle ha nyårsfest förra året men blev sjuk i sista sekund och blev tvungen att ställa in festen.
– Min goda vän Erika och hennes mamma lämnade massor av godsaker utanför min dörr. Det blev en av de mysigaste nyårsaftnar någonsin, eftersom jag inte hade några förväntningar än att vara sjuk och ensam, säger Alice.
Vi på Realstars hoppas av många olika anledningar att året 2022 ska bli ett bättre år än det föregående. Inte minst är det viktigt att hela året ha i åtanke att alla inte får en god jul som de intervjuade beskriver.