Rewind Happy Ending

Mitt Happy Ending är inte massage

Pornnipa Sarapanya äger thaimassagesalongen Home Relax & spa i Kållered, drygt en mil söder om Göteborg. Inför nya kunder förtydligar hon alltid att det är en massagesalong, inget annat. Men vi spolar tillbaka till hur hon hamnade här.

Pornnipa är uppvuxen i östra delen av Thailand, nära gränsen till Kambodja. 2014 hälsade hon på en vän som hade flyttat till Sverige och 2017 bosatte hon sig i Kungsbacka.
– En kompis som drev thaimassagesalong i Kållered blev allvarligt sjuk och då köpte jag salongen av henne, säger Pornnipa.
Detta var i juli 2019. Sedan slog pandemin till drygt ett halvår senare. Ingen drömstart med andra ord.
– Men vi hade ändå öppet måndag till fredag när pandemirestriktionerna rådde. Vi fick en del kunder av vårdcentralen. Exempelvis fick en del gravida massage av axlar, nacke och ben, säger hon.
Hon är ensam ägare, men har en anställd som brukar arbeta mellan 12 och 15, då det kan komma en hel del drop in-kunder. Ett av massagerummen har en bädd, medan det andra har två.
– Här har vi ibland massage för par, ibland också föräldrar med barn från ungefär 10 års ålder, säger Pornnipa.
Den vanligaste kundgruppen är män mellan 40 och 60 år som känner sig stela och ofta utövar nån sport som cykling, tennis eller golf. Ibland rekommenderas de thaimassage från den närliggande vårdcentralen eller gymmet.
– Jag skulle gissa att 60% av kunderna är män. De som cyklar eller spelar golf brukar ha problem med ländryggen, medan tennisspelarna har ont i nacke och axlar, säger hon. Det bästa är att blanda thai- och oljemassage när musklerna är hårda. Ren oljemassage har en mer lugnande effekt och beställs mest av barn och kvinnor.

Inte en friktionsfri verksamhet

Pornnipa berättar att hon två till tre gånger varje vecka blir tillfrågad om hon utför antingen ”Happy Ending” eller ”extra tjänster”.
– Ibland ringer de från hemligt nummer och frågar, säger hon.
Och förra veckan inträffade en händelse som sticker ut.
– Jag släppte in en äldre man och framme vid disken där vi har prislistan la han ifrån sig glasögonen. Jag märkte att han var full och han drog fram penisen ur byxorna och frågade om extra tjänster. Då sa jag att han skulle gå. Det gjorde han också, men glasögonen är kvar, säger hon.
Eftersom hennes salong ligger i samma korridor som en hälsokostbutik, frisör, vårdcentral, BVC och rehabgym känner hon sig trygg.
– Ofta har frisören öppet både när jag kommer till jobbet och när jag går hem för dagen, säger Pornnipa.
Hon poängterar att de allra flesta kunder är bra och snälla. Dock är massagearbetet i sig tungt och slitigt.

Pornnipas Happy Ending är inte massage

Pornnipa berättar att hon ofta känner värk och stelhet i musklerna.
– Jag orkar massera max sex kunder per dag, eftersom det är påfrestande för underarmar och nacke. I början av året hade jag en inflammation i höger underarm. När jag är stel och har ont går min man på min rygg och på mina armar för att mjuka upp musklerna, säger hon och tillägger att även massörerna ofta masserar varandra.
Hon berättar att hon planerar att sälja verksamheten inom fem år eftersom arbetet blir mer slitsamt med stigande ålder. Hennes Happy Ending, eller framtidsplaner, är att bli kvitt muskelvärk och utbilda sig till barnskötare.
– Jag har också funderat på att arbeta inom äldrevården, men barnskötare verkar bättre. Måndag till fredag och ingen obekväm arbetstid och inga tunga lyft, säger hon bestämt.
Så här i slutet av året säger hon att många glömt av att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. Till julen säljer hon även presentkort som ges bort i julklapp och är en mycket uppskattad gåva. Men thaimassage är såklart undergörande för stela muskler året runt.

https://www.homerelax.se/