Rewind Happy Ending

Varianter på den riktiga Happy Ending

Fler cliffhangers än Happy Endings

Realstars ställde några snabba frågor till Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival. Han tror på att knyta ihop det digitala på distans med fysiska filmvisningar. Och på fler cliffhangers jämfört med att filmer får ett Happy Endings. 2021 var Göteborg Film Festival helt digital, och fick en enorm publik i hela Sverige. Jonas önskar att året slutar med låga smittonivåer och blickar framåt mot 2022. Han hoppas nå en stor publik med bra film och att hitta nya vägar att visa film på. Både på festivalen och på streamingtjänsten Draken Film.

Läs mer

Reclaima Happy Ending!

Ibland förskjuts betydelsen av ett ord eller begrepp. Som “happy ending”. Att sedan försöka återerövra den ursprungliga betydelsen är svårt av olika anledningar. Realstars har pratat om hur man "reclaimar" ord med två språkexperter och en filosof. Maria Bylin arbetar som språkvårdare på Institutet för språk och folkminnen. Hon menar att det komplicerat att återta betydelsen av ett ord. - Det finns svårigheter. Orden är inget man själv rår över utan de ingår i en stor språkgemenskap. I detta fall vill ni ta bort den negativa aspekten av "happy ending". Då måste man ta makten över ordet. Betydelsen kan försvagas i en grupp men samtidigt leva kvar i en annan grupp, säger Maria.

Läs mer

Jul-Happy Endings 2021

Julen har nyss passerat men finns fortfarande färsk i minnet. Vad är ett bra Happy Ending i juletid för dig? Realstars ställde frågan till fyra personer i varierande åldrar och svaren innehåller givetvis både likheter och olikheter. Ungefär som julen brukar uppfattas tänker vi. För vissa är julen en längtan efter värme och gemenskap. För andra en känsla av måsten. Det kan både vara stressigt och förväntansfullt att julstäda, fixa och trixa med julklappsinköpen, handla all julmat, baka knäck, göra julskinka, lägga in sill, klump i magen för att träffa den där störiga släktingen på julafton, för mycket alkohol eller för lite alkohol. Julen är de där välbekanta och nostalgiväckande lukterna av färska granbarr, hyacinter, julmust, pepparkakor, julmat och glögg. Att träffas och få en sammanfattning vad som hänt under...

Läs mer

Mitt Happy Ending är inte massage

Pornnipa Sarapanya äger thaimassagesalongen Home Relax & spa i Kållered, drygt en mil söder om Göteborg. Hon har öppet sju dagar i veckan om det finns inbokade besök och inför nya kunder förtydligar hon alltid att det är en massagesalong, inget annat. Men vi spolar tillbaka till hur hon hamnade här. Pornnipa är uppvuxen i östra delen av Thailand, nära gränsen till Kambodja. 2014 hälsade hon på en vän som hade flyttat till Sverige och 2017 bosatte hon sig i Kungsbacka. - En kompis som drev thaimassagesalong i Kållered blev allvarligt sjuk i samband med en graviditet och jag köpte salongen, säger Pornnipa. Detta var i juli 2019. Sedan slog pandemin till drygt ett halvår senare.

Läs mer